Om du vill ja oxå

Om du vill ja oxå – Maj Lundgren

Caroline går sista terminen av högstadiet och är jättetrött på skolan men pluggar ändå väldigt flitigt. Hennes mamma ställer stora krav på henne när det gäller att hjälpa till med hushållssysslorna, och beter sig inte särskilt snällt mot Caroline, som gör sitt bästa för att hjälpa till fastn hon egentligen inte vill eller orka.

En kväll sitter Caroline ensam på bussen när ett gäng killar kliver på och börjar trakassera henne. Alla utom en, som bara står och tittar på. Några dagar senare träffar hon på den killen som stod och såg på, genom en kompis kompis. Han heter Alex och känner inte igen Caroline, och Caroline låtsas som om hon inte känner igen honom heller. Caroline dras till Alex trots att hon egentligen inte vill vara med honom.

Samtidigt har hon bästa vännen Alice som hon umgås med jämt, och när de inte är umgås saknar de varandra mycket.

Det här gillar jag med boken: Att den är fint och poetiskt skriven och att beskrivningen av hur det är att gå på högstadiet, med prestationspressen, kompisproblemen, kärleksbekymren och utseendehetsen är så träffsäkert och igenkännande beskrivet.

Det här gillar jag inte med boken: Titeln. Det konstiga och överanvända ordet ”lögn”. Att Carolines och Alice’s relation och känslor för varandra är uppenbara redan i början av boken. Jag hade önskat att den inte var så förutsägbar.

Betyg: 6,5 bokstaplar av 10 möjliga.

2 tankar om “Om du vill ja oxå

    • Hej! Jag har kvar 7 stycken av tvillingböckerna:
      Den stora tävlingen
      Spännande dagar i klasssen
      Spådamen Jessica
      Mallgrodan
      Monsterbalen
      Mardrömsresan

      Om du vill ha alla så kostar portot 89!
      Mejla mig gärna!
      jana.rosell[at]live.se

      Gilla

Lämna en kommentar