Spöken, lussefirande i hiss och ett stort paket

Lotta #29: Det spökar, Lotta!

Lotta och Giggi har nu varit vänner i 10 år. Det måste firas tycker Lotta. Bäst som de sitter vid frukostbordet på lantstället i Rönnvik och funderar på hur de ska fira sitt tioårsjubileum dyker plötsligt Lottas pappas kollega farbror Fredrik upp. Han ska iväg till Skåne på affärsresor och erbjuder Lotta och Giggi att följa med. Vilket perfekt sätt att fira sitt jubileum på!

Det blir en resa fylld med roligheter! Min favoritscen är när Lotta, under en spökjakt på en gammal herrgård stöter på Lockige Fridolf. Som befinner sig i en rustning. Som han inte kan ta sig ut ur! Himla kul att det är Lockige Fridolf som klantar sig istället för Lotta. Bra med lite omväxling!

Betyg: 10 bokstaplar av 10 möjliga.

Lotta #31: Heja Lotta!

Lotta och Giggi går nu sista året på gymnasiet, och hemma hos Lotta är det rätt tomt då alla hennes tre äldre syskon har flyttat hemifrån. Kompisen Mick drar med sig Lotta och Giggi på ett happening där man målar tavlor som forskare sedan ska få studera och analysera. Vad målar egentligen vanliga människor? Lotta har verkligen inga höga tankar om sin konstnärliga sida, men hon imponerar både på sig själv och omgivningen när hennes tavla blir utställd och dessutom säljs.

Roligaste scenen: när klassen ska lussa för Lockige Fridolf och Lotta och Giggi fastnar i hissen och sitter där och fikar och har det trevligt trots det lilla missödet. Typiskt Lotta, hon har ju fastnat och haft trevligt i en hiss förut. Love it!

Betyg: 9 bokstaplar av 10 möjliga.

Lotta #32: Toppen, Lotta!

Det är sista terminen i skolan för Lotta och Giggi och studenten närmar sig med stormsteg. Boken börjar med att Lotta och Giggi går på museum och tittar på och kommenterar tavlor och råkar pinsamt nog förolämpa en konstnär som går bakom dem.

Paul blir skadad och får ligga på sjukhus i några dagar och trion Lotta, Giggi och Kajsa åker till Stockholm för att hälsa på honom. Lottas besök hos Paul blir inte som hon tänkt sig. De blir osams om sina sommarplaner och grälet hänger över Lotta som ett tungt moln under hennes absolut sista termin i skolan.

Men trots detta så hittar Lotta och Giggi på en hel del roligheter och visst går det galet några gånger.Till exempel när de ska överraska Lockige Fridolf genom att städa hans nyköpta sommarstuga. Och när de ska hämta ett stort och otympligt paket åt Biologi-Firre. Den sistnämnda är min favoritscen i boken!

Betyg: 9 bokstaplar av 10 möjliga.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s