Sagan om Isfolket #11-15

Sagan om Isfolket 11#: Blodshämnd – Margit Sandemo

Nu när Eldar är borta har Villemo blivit som en annan person. Förr var hon en livlig och sprudlande lycklig person, nu är hon i det närmaste apatisk. Wallarbonden är fast besluten att hämnas och efter att Villemo har råkat ut för en rd mystiska ”olyckshändelser” ber hon sin släkting Dominic om hjälp. Men innan Dominic hinner komma till undsättning är Villemo spårlöst försvunnen…

Villemos och Dominics kärlekshistoria fortsätter att utvecklas, likaså Irmelins och Niklas, även om de inte får så mycket plats i boken. Det här är ju Villemos och Dominics berättelse.

Betyg: 7 bokstaplar av 10 möjliga.

Sagan om Isfolket #12: Feber i blodet – Margit Sandemo

Villemo och Dominic är djupt förälskade i varandra och vill inget annat än att gifta sig med varandra. Men det försöker deras föräldrar att sätta stopp för. Isfolket får ju, som det ofta upprepas i böckerna, inte gifta sig med varandra, då risken är stor att det resultatet blir ett svårt drabbat barn. Dominic fogar sig, men Villemo är fast besluten att få sin vilja igenom, förälskelsen är som en feber i blodet hos henne och hon förklär sig till soldat och ger sig iväg efter Dominic, in i de farliga Göingeskogarna.

Sjukt spännande är den! Men jag tycker det är lite konstigt att det tar så himla lång tid för Dominic att upptäcka vem den tystlåtna killen egentligen är. Jag gillar inte att Villemo är så dumdristig som hon är, men utan hennes dumdristighet hade det såklart inte blivit någon spännande bok.

Betyg: 8 bokstaplar av 10 möjliga.

Sagan om Isfolket #13: I satans fotspår – Margit Sandemo

Ännu en bok om Villemo och Dominic. I den här boken spelar även Niklas en stor roll. De tre, i samma generation, är utvalda till att stoppa en mystisk varelse. Ett svårdefinierat odjur som far fram och dödar alla som kommer i hans väg. Det blir en lång, farlig och äventyrlig jakt på denna varelse som tycks vara av Isfolket. Men vem i Isfolket härstammar han ifrån?

Elisa är en karaktär som jag inte förstår mig på. Hon förälskar sig i denna märkliga varelse, som sedan våldtar henne och därmed gör henne med barn, och Elisa är fortfarande lika förälskad och vill vara med honom. Det är bara så konstigt. Nog för att kärleken kan vara blind och allt det där, men detta?!

Betyg: 8 bokstaplar av 10 möjliga.

Sagan om Isfolket #14: Den sista riddaren – Margit Sandemo

Tristan Paladin av Isfolket är känslig och nedstämd, fram tills han möter Hildegard, en kvinna som blir både psykiskt och fysiskt misshandlad av sin man. Hildegard har även en olycklig dotter, lilla Marina, som utsätts för sexuella övergrepp. Marina berättar inte om övergreppen för någon, hon förstår knappt själv vad det är som sker fastän hon är nästan tretton år. I boken beskrivs hon som om hon vore några år yngre. Ridderlig som Tristan är vill han gärna hjälpa Hildegard och hennes dotter. Han ordnar en nyckel till Marinas sovrum så att hon kan låsa om sig på nätterna.

Jag tycker så himla synd om Marina, det är så hemskt. Jag grät lite när jag läste. Tristan är en person jag gillar, helt klart en av mina favoritkaraktärer bland Isfolket.

Betyg: 8 bokstaplar av 10 möjliga.

Sagan om Isfolket #15: Vinden från öster – Margit Sandemo

Vendel Grip av Isfolket är mycket ung när han tvingas ut i Karl XII:s krig mot Ryssland. Han blir fängslad och lyckas efter några år fly, med hjälp av en båt. Båten tar honom till tarangaierna, som visar sig vara en mycket avlägsen släktgren till Isfolket. Mycket, mycket spännande!

Betyg: 8 bokstaplar av 10 möjliga.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s