Billie avgång 9:42 till nya livet

Billie är tolv år och ska flytta till ett familjehem eftersom hennes mamma är svårt sjuk och inte kan ta hand om henne. Tillsammans med sin socialsekreterare Cecilia åker Bille tåg till den nya familjen. Billie tycker att hon är stor nog att åka själv, men det tycker inte Cecilia. Billie är ett kavat barn och inte det minsta orolig. Hon ser med nyfikenhet fram emot att att få komma till ett nytt ställe och lära känna nya människor.

Billie är en betraktare. Hon är duktig på att läsa av människor, och märker att det är något som är fel i familjen. Hon kan inte sätta fingret på det, men någonting är det.

Billie blir ibland trött på att alla omkring henne förutsätter att hon mår dåligt. Som hon säger till sin lärare Roja, när Roja vid ett tillfälle tagit Billie i enrum för att ”fråga hur hon ,år”, ”Bara för att man är fosterbarn behöver man inte gå omkring och må dåligt jämt”.

Jag gillar den här boken jättemycket! Gillar att Billie inte är som någon av de stereotypiska familjehemsbarnen som många böcker av den här typen handlar om. Billie är cool!

Betyg: 7,5 bokstaplar av 10 möjliga.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s