Revolternas år

1968, revolternas år. I bok nummer 9 i serien om systrarna Andersson är det Elisabeths döttrar Åsa och Saga som är huvudpersoner. De bor på Dalsjögården. Åsa drömmer sig bort, hon vill till London och bli kläddesigner. Hennes lillasyster Saga däremot trivs med lantlivet. Hon älskar att vara ute i skogen och föredrar att vara hemma och läsa böcker istället för att umgås med jämnåriga. Gammelmoster Elin som bor i det gamla torpet hälsar hon ofta på.

Föräldrarna arbetar på bondgården hela dagarna och på nätterna grälar de mest. En dag försvinner plötsligt mamma och tillvaron vänds upp och ner. Det är dags för små revolter, Åsa försöker bryta sig loss från sin familj och bli mer självständig, Saga vill lära sig mer om arbetet på bondgården och mamma, ja vad vill hon egentligen?

Några tidstypiska saker som nämns i boken är: Åsas och Sagas skola är en av de första skolorna som inför en femdagars skolvecka, vi har precis fått rätt till fyra veckors semester varje år och så du-reformen.

Den här boken är en av mina två favoriter i serien och Saga är en av mina favoritkaraktärer. (Den andra favoritboken är Nya tider och den andra favoritkaraktären är Rebecka.) Det är väl för att jag identifierar mig mycket med Saga, vi är så lika varandra.

Betyg: 11 bokstaplar av 10 möjliga.

Andra böcker i serien:
1. Siden, sammet, trasa, lump
2. Arbetets döttrar
3. Drömmar av glas
4. Nya tider
5. Det fjärde rummet
6. Skärvor av kristall
7. Roller och ridåer
8. Spränga gränser
9. Revolternas år
10. Fyra systrar

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s