Havets djup

Havets djup – Annika Thor

Detta är tredje boken om de judiska flyktingbarnen Steffi och Nelli. Steffi går sista året i läroverket, men det är oklart om hon kan fortsätta med studierna. Hjälpkommitten vill inte betala för henne längre. Men det löser sig, och Steffi får gå gymnasiet, dock på två år istället för på tre år.

Kriget fortsätter, Steffi skriver regelbundet till sina föräldrar, som befinner sig i Auschwitz, och får korta brevkort. Nelli skriver inte till föräldrarna. Hon har glömt mycket av tyskan, och hon har till viss del glömt även föräldrarna.  Steffi plågas av dåligt samvete, hon hade ju lovat föräldrarna att ta hand om Nelli, någonting som mamma och pappa påminner henne om i nästan vartenda brev. Men Steffi känner att hon har misslyckats med det.

Steffi träffar och lär känna Judith, som även hon är flykting. De gick i samma skola sista tiden i Wien. Det är när Steffi träffar Judith som hon inser hur lyckligt lottad hon är. Judith har haft det tufft, hon har bott hos flera olika fosterfamiljer och inte trivts nånstans. Nu bor hon på ett barnhem för judiska flyktingbarn. Genom Judith får Steffi veta mer och mer om vad det egentligen är som händer i koncentrationslägrerna.

Gillar den här boken väldigt, väldigt mycket! Jag finner inga ord för hur bra den är. Jag ger den betyget 11 bokstaplar av 10 möjliga, så bra är den.

Andra böcker i serien:
1. En ö i havet
2. Näckrosdammen
3. Havets djup
4. Öppet hav

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s