Skämmartecknet

Skämmartecknet – Lena Kaberböl

En skämmerska kan genom att se någon i ögonen se vad personen skäms över och vilka lögner hen har uttalat. Det är en förmåga som är väldigt  användar bar när brott ska redas ut, men förmågan kan också missbrukas, och det är vad som hännder i den här boken.

Skämmerskan har blivit allvarligt skadad och hennes 16-årige son Davin ger sig dumdristigt iväg för att hämnas. Davin råkar själv illa ut och lillasystern Dina ger sig iväg för att hjälpa honom men blir tillfångatagen. Dina, som ärvt sin mors förmåga, blir utnyttjad, och får även en prygeldräng. Prygeldrängen är en liten pojke, och när Dina inte gör som hon blir tillsagd får pojken stryk. När Dina sedan får tillfälle att fly väljer hon att stanna, just på grund av att den lille oskyldige pojken då kommer att drabbas hårt.

Till skillnad från förra boken, som bara är skriven ur Dinas perspektiv får vi här även läsa ur Davins perspektiv. Boken är skriven i jag-form och vartannat kapitel är Dinas och vartannat Davins.

Ett stort plus för de två olika berättarperspektiven, gillar verkligen när en får följa flera karaktärers tankar och upplevelser. Jag har lite svårt för Davin, han är bara så dum. Han låter känslorna skena iväg med honom och kan inte tygla sin ilska. Ger sig iväg för att hämnas å sin mors vägnar och så vet han inte alls vad han sysslar med och försätter både sig själv och Dina i trubbel.

Betyg: 7 bokstaplar av 10 möjliga

Andra böcker i serien:
1. Skämmerskans dotter
2. Skämmartecknet
3. Ormens gåva
4. Skämmarkriget

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s