Florian Knol

Florian Knol – ett alldeles vanligt kaos – Guus Kuijer

En dag sätter sig en sparv på Florians huvud och den trivs väldigt bra på Florians huvud. Samma dag berättar Katja att hon är kär i Florian och att de borde bli tillsammans. Och det blir det, för Florian har inte så mycket att säga till om även om han är tveksam över att vara ihop med Katja. Sen hittar sparven ett annat huvud att vara på, en gammal tant och Florian förstår att det är där sparven hör hemma. Det gör Florian lite deppig, han har vant sig och tycker om att ha sparven på sitt huvud. Tanten är snurrig och verkar behöva mycket hjälp, så Florian och Katja hälsar på tanten och hjälper henne med diverse saker.

Det här är en smått skruvad bok. Helt knäpp. Jag gillar Florian, och jag gillar hans föräldrar och deras roliga och speciella sätt att prata med varandra. Det är en sak som jag inte gillar med Florian och det är att han låter Katja bossa så mycket över honom. Han vill ju inte ens vara hio med henne och ändå så säger han inget om det?!

Jag har läst Kuijers fem böcker om Polleke innan, och även om den här boken är väldigt bra så tycker att Polleke är mycket bättre.

Betyg: 7,5 bokstaplar av 10 möjliga

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s