Ja jag har mens, hur så?

Clara Henrys hajpade debutbok om mens handlar om ALLT som har med mens att göra. Hur en har sett på mensen genom tiderna och i olika kulturer, om mensvärk, pms, roliga listor och hur du maxar din mens. All text varvas med roliga illustrationer.

De två kapitel som jag gillade mest är om mensen ur ett historiskt perspektiv och menssexism. Menssexism-kapitlet var väldigt hög igenkänningsfaktor kan jag säga. Dessa mellan- och högstadiekillar alltså… så fort en är lite sur, eller uttrycker en åsikt, kommer alltid den där kommentaren som bokens titel svarar på.

Jag tyckte också om det Henry skrev om mensskyddshierarkin. Jag har aldrig tänkt på att det finns en sådan hierarki, men insåg att det gör det visst. 1. Tampong. 2. Menskopp. 3. Binda.

Jag ÄLSKAR att det blivit så trendigt att snacka om mens (mest på sociala medier), alla unga youtubers som berättar om sin första mens till exempel.

Och så måste jag berätta att jag för tre månader sen köpte en menskopp. Jag var tveksam till den, trodde att det skulle vara jättesvårt att få den att sitta rätt, men det var det inte! Det gick på första försökt och nu avgudar jag den. Så himla praktiskt.Dessutom ser en hur mycket en blöder, vilket jag tycker är lite fascinerande. Det går liksom inte att få något grepp om hur mycket en blöder när en använder binda eller tampong.

Jag rekommenderar den här boken till ALLA! Den är både rolig och informativ. Den borde användas som undervisningsmaterial, likaså Henrys videos om mens.

Betyg: 10 bokstaplar av 10 möjliga

Annonser

4 thoughts on “Ja jag har mens, hur så?

      • Förstår det. För mig har det alltid varit så ologiskt. Jag menar, vad är syftet att blöda? Det är inte kul tycker jag. Men det som är kul är att jag hittat lite artiklar på nätet som bekräftar mina misstankar, dvs att mens är onödigt och att vi egentligen inte behöver ha det. Raw food och en ren vegansk kost kan innebära att man slipper blödningar men man behåller ägglossningen, och föder fram mycket friska barn. Du som äter så borde märka av fördelarna av det, även om du fortfarande har mens. Om man ändå blöder trots en så ren kost som möjligt så är det mycket lite och sällan mer än typ två dagar och heller ingen mensvärk. Vi kan prata mer om det när vi ses nästa gång om du inte vill prata om det offentligt i bloggen.

        Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s