Sprakfålen #17

Sprakfålen #17: Susanne står brud – Lisa Euren-Berner

Ännu en gullig liten sprakfålebok. I den här boken är det, precis som titeln säger, Susanne som gifter sig med sin Erik. Direkt efter bröllopet tar de tåget från Stockholm upp till Norrland där Erik har fått jobb och skaffat en fin liten lägenhet åt dem. Susanne blir hemmafru, och hon stormtrivs med det. Det påminner mig faktiskt lite om Pollyanna som gift. Pollyanna älskar också livet som hemmafru.

Som i alla sprakfåleböcker är det flera roliga och dråpliga händelser som inträffar. Även ett par anekdoter från tidigare berättas. De är rätt roliga, inte så att man skrattar rätt ut precis, men lite drog jag på munnen under läsningens gång.

Jag har insett att jag under semestern föredrar att läsa tunna och lättsamma böcker, så tunna att man nästan snittar en bok om dagen. Och då passar Sprakfåleböckerna ypperligt! De är inga femstjärniga böcker, men de är väldigt bra, och man vet vad man får och att man gillar det och slipper bli besviken, och det kan vara rätt skönt med såna böcker ibland.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s